9header


5784132

Genezing is Groei

Gezondheid is een toestand waarin je ervaart dat jouw lichaam en jouw geest, vrij stromend, met elkaar in evenwicht zijn. Je hebt vertrouwen in jezelf en de wereld, je bent flexibel en creatief, geinteresseerd en gemotiveerd. Hoe steviger deze basis is, hoe beter je "tegen een stootje kunt", zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied.

Gaandeweg je leven kunnen de situaties waarin je terecht komt (al is het maar een moment), je gezonde evenwicht echter dusdanig verstoren dat er blokkades ontstaan. Een blokkade is een stukje van jou waar je het contact met jezelf hebt beperkt of verbroken door negatieve emoties of negatieve gedachten.
Naarmate een blokkade langer bestaat, en je jezelf dus (meestal onbewust) steeds langer tekort doet, gaat het een grotere belemmering worden in je geestelijk of lichamelijk welbevinden. Je voelt je gedeprimeerd, lusteloos, ongemotiveerd, bang, boos, verdrietig, verward. Je weerstand verminderd en je krijgt lichamelijke klachten die steeds ernstiger vormen aannemen en je steeds meer gaan blokkeren in je contact met de wereld om je heen. Hierdoor kunnen je blokkades worden vergroot of ontstaan weer nieuwe blokkades. Je komt in een negatieve spiraal terecht.

Het zal niemand lukken om in het leven vrij te blijven van blokkades. Je hebt immers dagelijks te maken met onevenwichtige, geblokkeerde medemensen en situaties. En je leeft in een hectische tijd waarin regelmatig een "aanslag" wordt gepleegd op je gezondheid en je stabiliteit.
Je kunt echter wel leren om blokkades tijdig in jezelf te herkennen en op te lossen. Daarvoor is het van belang dat je weer zuiver leert luisteren en kijken naar jezelf en vooral ook jezelf opnieuw durft te voelen.

Genezen betekent dat je de blokkades in jezelf herkent, erkent, ervaart en op gaat lossen ( transformeren ).Genezen is een werkwoord, een activiteit die alleen van jou uit kan komen en het vraagt soms heel wat moed. Als jij kiest voor genezing hoef je het niet alleen te doen. Reiki, bloesemremedies, massage en meditatie zijn hierbij impulsen om het zelfgenezend vermogen in jou te activeren. Het helpt je je zuiverheid terugvinden en jezelf weer te horen, te zien en te voelen.

Genezing is heling = heel worden. Dat betekent dat je verbindingen worden herstelt en je doorstroming weer optimaal kan zijn. Wie echt geneest wordt niet "de oude"maar is "beter"geworden. Als je de blokkades opheft en dus de diepst-liggende oorzaak van je klachten hebt durven transformeren, dan ben je niet alleen genezen maar ook gegroeid. Je hebt geleerd over jezelf, over je medemens en over het leven. Je hebt je klachten omgezet in krachten.