logoheader


leeg

Geboortebegeleiding

WIE BEN JIJ?

Tijdens je zwangerschap ben je natuurlijk heel nieuwsgierig naar het kindje dat in je buik groeit en beweegt. En je doet er van alles aan om te zorgen dat jullie kindje niets te kort komt en zich optimaal kan ontwikkelen. Je bereid je als ouders op allerlei manieren voor op de geboorte en het ouderschap. Maar wat heeft dit kindje nodig, nu en straks na de geboorte ?

Via de Luisterkind Methode is het mogelijk om in contact te treden met het kindje dat op komst is, en op zielsniveau het gesprek aan te gaan. Dit een prachtige mogelijkheid om je kindje te vragen hoe het met hem/haar gaat en een bijzondere manier om je, samen met het kindje, voor te bereiding op de geboorte  en de eerste levensfase.


HOE WERKT DAT?

Als luisterkindwerker treed ik in een mediamieke afstemming voorzichtig in contact met het ongeboren kindje. Daarbij ben ik me bewust van de veilige omgeving van het voorgeboortelijke, waar het kindje zich in begeeft en ga daar zeer respectvol mee om.
In deze bijzondere ontmoeting nodig ik het kindje uit om te laten weten hoe het zich voelt,  of het vragen heeft. Ook kunnen vragen van de toekomstige ouders aan het kindje worden gesteld. Bovendien wordt hij/zij voorbereid op de komende geboorte. Als luisterkindwerker ben ik zo een verbindende schakel tussen ouders en kind. Op deze manier ontstaat er een bijzonder contact met jullie kindje en krijg je als ouders ook een beeld van het mensje waar je straks de ouders van mag zijn.


PRAKTISCH?

In vier afstemmingen ga ik, op een afgesproken tijdstip, in gesprek met het ongeboren kind. In deze afstemmingen wordt gekeken naar hoe het met het kindje gaat, wat het nodig heeft of fijn vindt. Soms wordt een verband gelegd met andere gezinsleden (b.v. broertje of zusje). Ook wordt tijdens de afstemming  gekeken of de moeder iets nodig heeft. Iedere geboortebegeleiding is uniek en wordt grotendeels door het kindje bepaalt.

De afstemmingen werken op afstand. Je hoeft dus niet naar me toe te komen. Je kunt comfortabel een half uurtje op  je eigen bed of bank gaan liggen, op de afgesproken tijd. Ook de aanstaande papa kan daar bij zijn. Samen kun je ervaren of je dan ook iets voelt of beleefd. Natuurlijk hoor ik ook jouw bevindingen graag.
Een half uur nadat de afstemming is afgerond ontvang je een  zorgvuldige verwoording van de ontmoeting per mail. Eventuele vragen die daar weer uit voortkomen, nemen we dan mee naar de volgende afstemming.
De vier sessies vinden wekelijks plaats, op een afgesproken tijdstip, en kunnen worden opgestart vanaf de 28e week van de zwangerschap.                                                  

Naast geboortebegeleiding volgens de Luisterkind Methode kun je ook bij me terecht voor een heerlijke ontspannende zwangerschapsmassage.


AFSTEMMING AANVRAGEN
Je kunt geboortebegeleding aanvragen door bovenaan deze pagina op het knopje "Aanvraag" te klikken.
Zodra je aanvraag binnen is, ontvang je van mij nadere informatie over de stappen die we vervolgens gaan zetten.
Kosten voor het gehele traject zijn 120 euro.