logoheader


463 5 127leeglomi

Massages

Je lichaam is een wonderlijk mooi instrument waardoor je de wereld om je heen kunt ervaren en leren begrijpen, en waarmee je jezelf kunt uitdrukken in de wereld.
Je lichaam geeft op een geheel eigen wijze informatie over hoe jij omgaat met de levensprocessen en over hoe jij op dit moment in je leven staat.
Als het leven pijn doet, onaangenaam en verwarrend is, heb je wellicht de neiging je terug te trekken uit die stukjes van je lichaam waarmee je dat het meeste voelt. Ook kun je er spanning op zetten om de turbulentie in jezelf de baas te blijven.
In beide gevallen heb je dan een blokkade opgebouwd die, naarmate hij langer voort blijft bestaan, je steeds meer uit balans kan brengen.

Het ontvangen van een massage is een ontmoeting met jezelf. Je voelt jezelf weer wakker worden in je lichaam en bent meer aanwezig in je eigen leven. Een massage is een uitnodiging om jouw leven weer ten volle te komen leven en de onaangename zaken ervan onder ogen te komen en te doorleven, zodat je ze op kunt lossen en loslaten.
Terwijl het lichaam ontspant en tot rust komt, kunnen processen weer in beweging komen en gaat het leven weer stromen. Via deze lichamelijke ervaring kun je ook emotioneel en mentaal de balans opmaken. Jouw herstel zal zich ook weerspiegelen in de wereld om je heen. Het is natuurlijk te begrijpen dat wanneer je langdurig uit evenwicht bent, het ook meer tijd en meerdere behandelingen vraagt om de balans te kunnen herstellen.

Natuurlijk is voorkomen prettiger dan genezen. Het is dan ook aan te raden om in perioden waarin het leven je op een lastige manier uitdaagt, extra zorg te hebben voor hoe je hier doorheen gaat. Jezelf dan een of enkele massages gunnen, kan een heleboel verschil maken in hoe je de problemen tegemoet treedt en verwerkt.