logoheaderMeditatie

Tot stilstand komen.
Uit het voortdurende doen, het steeds onderweg zijn, tot rust komen.
In het niet-doen ligt de uitnodiging om jouw Zijn te ervaren, om jezelf te ontmoeten. Wie ben ik, wat voel ik, wat wil ik...? Maar ook: wat vrees ik, wat ontken ik...? Mediteren helpt je thuiskomen in jezelf. Het nodigt je uit te houden van wat er is en om vanuit die liefde opnieuw in beweging te komen om te doen wat wil gebeuren.

Stil worden.
Stilte is zoveel meer dan de afwezigheid van de geluiden uit de ons omringende wereld. Stilte om je heen helpt om te gaan luisteren naar de geluiden in jezelf. Gedachten, overtuigingen, oordelen, waarschuwingen, geboren uit eerdere ervaringen in je leven of cadeau gekregen in de opvoeding, klinken als een voordurende echo uit het verleden door in het nu.
Ze kunnen ons enorm afleiden, ontmoedigen en ons krampachtig vasthouden in ons "oude doen".

Het innerlijk lawaai wil gehoord worden, het vertelt jouw verhaal van je leven tot nu. Het vertelt waar jouw leven pijn doet ( lichamelijk en/of emotioneel ) en waar wat liefdevolle aandacht en verzorging nodig is, waar keuzes mogen worden gemaakt, om uiteindelijk geheeld verder te kunnen.

Meditatie laat je tot leven komen.

In mijn praktijk werk ik met geleide meditaties ( visualisaties ), zowel individueel als in groepsverband tijdens de cursussen. Visualiseren is een techniek om met behulp van je verbeeldingskracht informatie uit je onderbewustzijn ervaarbaar te maken.
Er is helemaal niets nieuws of ongewoons aan visualiseren. Je maakt er eigenlijk elke dag gebruik van als je plannen maakt of dagdroomt. Je kunt het al helemaal voor je zien....

In een visualisatie reik je je onderwustzijn een beeld aan waarin een uitnodiging ligt tot het tonen van aanvullende beelden. Het onderbewustzijn wordt gestimuleerd om jouw verhaal vanuit jouw persoonlijke en unieke innerlijke informatie af te maken.
Deze beelden dienen zich vaak aan in de vorm van symbolen. Symbolentaal is de taal van de ziel. Het is een universele taal waarin innerlijke ervaringen, gevoelens en gedachten worden uitgedrukt alsof het zintuiglijke waarnemingen zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld aan de rijke symbolentaal van de sprookjes denken.

Het doorgronden van deze symbolentaal geeft je toegang tot een belangrijke bron van wijsheid, die je in contact brengt met de diepere lagen van je persoonlijkheid.
Omdat wij leven in een wereld waarin onze zintuigen voortdurend overprikkeld worden, kan het aanvankelijk lastig zijn om de subtielere signalen uit onze binnenwereld op te merken. Hoe meer het ons lukt om rust en stilte in onszelf te vinden, hoe rijker onze innerlijke ervaringen zullen zijn.