logoheaderHelen met bloemen

Elke bloem, plant, struik of boom heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kwaliteiten die worden uitgedrukt in groei- en bloeiwijze.
In de kruidengeneeskunde wordt daar sinds mensenheugenis al gebruik van gemaakt door aftreksels van planten in te zetten bij geneeswerk. Elke plant heeft daarbij zijn eigen werkingsgebied. Afhankelijk van de inhoudsstoffen die de plant ( blad, bloem, stengel, wortel en/of zaden ) bevat kan het kalmeren, stimuleren, reinigen, versterken, pijn stillen, ontsteking remmen enz.

Kruidengeneeskunde werkt met deze eigenschappen in hoofdzaak evenwicht brengend naar onze lichamelijke functies. Bloesem remedies hebben daarentegen hun werkingsgebied voornamelijk in ons emotionele en mentale leven. Het zijn vloeibare preparaten die niet zo zeer een materieel bestanddeel van de plant bevatten als wel een duidelijk "stempel" ( vibratie, karakter ) dragen van een bepaalde bloem.
Ze kunnen beschouwd worden als katalysators die helpen ons bewustzijn te versterken en emotionele en mentale blokkades te transformeren zodat we kunnen komen tot volle ontplooiing van onze mogelijkheden als mens. Ze helpen ons dus om zelf tot bloei te komen.

De remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal b.v. een voordurend aanwezige angst de levenskracht en vitaliteit van de mens aantasten, waardoor uiteindelijk ook ziektesymptomen aan de dag kunnen treden.
Bloesems bestrijden niet de psychische ontstemmingen, maar bieden een tegenwicht om de ziel van de mens weer in balans te brengen. Bijvoorbeeld: bij angst zal de ontbrekende moed in de mens worden gewekt. Nadat het geestelijk evenwicht is hersteld, kan ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen.

Bloesemremedies kunnen met nagenoeg alle andere medicamenten en/of therapieen worden gecombineerd omdat zij werken op het hogere vibratieniveau van het zielewezen van de mens en niet direct inwerken op het lage vibratieniveau van het stoffelijk lichaam. Ze kunnen de werking van andere geneeswijzen juist verbeteren omdat ze de onderliggende oorzaak van gezondheidsproblemen transformeren.
Bloesemremedies zijn geschikt voor heel jong tot heel oud. Zelfs het ongeboren kind kan via de moeder al ondersteuning krijgen met bloesems.