9header


5784132

Over Saskia

Op 5 september 1966 maakte ik mijn entree in deze wereld.
De reis was begonnen, met aan boord een flinke dosis creativiteit en leergierigheid om het leven mee te bestormen ( en, net als ieder mens, ook wat minder handige eigenschappen die zorgen dat ik bij de les blijf ).

Na het behalen van mijn vwo-diploma zette ik de zoektocht in om mijn eigen koers te vinden. Ik volgde een opleiding tot verpleegkundige, maar ontdekte dat ik me niet thuis voelde bij de reguliere zorgverlening en geneesmethoden.

Vervolgens besloot ik mijn geluk te beproeven in het onderwijs. Ik behaalde mijn Pabo-diploma en werkte acht jaar lang als leerkracht op een Vrije School. Daar ving ik de geur op van de antroposofische geneeswijzen en het antroposofische mensbeeld.
Het prikkelde me tot het volgen van een drie-jarige opleiding kruidengeneeskunde en ik behaalde mijn eerst Reiki-graad.

Saskia

Enthousiast geworden over dit "andere" genezen, ging ik verder met een drie-jarige opleiding voetreflextherapie. Daar leerde ik dat zowel masseren als gemasseerd worden een verrassend feestelijke ontmoeting met jezelf is.

In 1999 vond ik mijn bestemming in het openen van mijn Praktijk voor Genezing en Groei, waarin ik aanvankelijk voetreflexmassages, Reiki-behandelingen en kruidenadviezen gaf. In de ontmoeting met de clienten vond ik een enorme stimulans om verder te groeien.
Ik verwierf, na de tweede Reiki-graad ook de Reiki-Master-graad. Ik volgde verschillende opleidingen in lichaamsmassage, bloesemtherapie, Celtic Healing en tarot.

Daarnaast ontdekte ik de kracht van meditatie en visualisatie en ook hoe inspirerend het is om je inzichten te delen met anderen die ook op zoek zijn. Mijn onderwijs-ervaringen kwamen me daarbij goed van pas in het vormgeven van de vele cursussen en workshops die ik in de afgelopen jaren al met veel plezier heb gegeven.

Het leven te leven is een hele kunst ! Ik vind het een enorme uitdaging om me die levenskunst eigen te maken en de wegversperringen op mijn levensweg te ontdekken en te transformeren. Voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd. Maar ik leer de bordjes langs de weg steeds beter ontdekken en begrijpen. En ik deel mijn verworvenheden graag met jou.