logoheader


463 5 127leeglomi

Voetreflexzone-massage

De gehele mens die je bent weerspiegelt zich in je voeten. Je kunt aan je voeten zien, voelen en ervaren hoe je in het leven staat.
Als een orgaan of lichaamsdeel gespannen is of niet optimaal functioneert is dit terug te vinden in je voeten. De plek in je voeten die overeenkomt met dit stukje van je lichaam wordt in veel gevallen gevoeliger of zelfs pijnlijk. Vaak wordt je je dit pas tijdens een voetmassage bewust. De rechtervoet kan daarbij weer andere informatie geven dan de linkervoet.
Je vindt in je voeten niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele aspecten van jezelf terug. Veel is af te lezen aan kleur, vorm, spanning, stand, eeltvorming en andere verschijnselen ( b.v. wrat, likdoorn, eczeem ).

Door massage van je voeten kan een positieve invloed worden uitgeoefend op jou als totale mens.
Door een juiste en goed gedoseerde massage van de verschillende reflexzones wordt ontspanning bevorderd en je levenskracht geactiveerd. Het zet levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Zowel lichamelijke en geestelijke spanningen als ook emotionele blokkades kunnen worden aangeraakt en losgelaten.
Zo kan toegewerkt worden naar een nieuw evenwicht.