logoheader


463 5 127leeglomi

Lichaamsmassage

Hoewel ik mij verschillende massagetechnieken eigen heb gemaakt, is mijn intuitie mijn belangrijkste uitgangspunt in de massages die ik geef. Je huid is je grootste zintuigorgaan en verbindt jouw binnenwereld met de buitenwereld. Het is een grensgebied waardoor informatie naar buiten kan komen en waardoor informatie naar binnen komt.
Spierspanning en weerstand die onder de huid voelbaar is, informeert over hoe de sfeer aan de grens met de buitenwereld is. Temperatuursverschillen, gevoeligheid, pijn en bewegingen in de energiestroming geven informatie over wat er onderhuids broeit rondom die grens.

Daar waar mijn handen jouw lichaam raken vind dan ook een ontmoeting plaats. En elke ontmoeting is een gelegenheid om iets uit te wisselen met elkaar. Je lichaam stelt een vraag en de massage is daarop een antwoord. Een goede massage is dus als een goed gesprek waarin onvoorwaardelijke aandacht is voor wie jij in diepste essentie bent.
Respect voor elkaars grenzen staat daarbij natuurlijk altijd centraal. Je veilig voelen is immers de eerste voorwaarde om je aan een stukje ontspanning te kunnen overgeven. En ontspanning is een voorwaarde om opnieuw met jezelf in contact te kunnen komen.