6header


4
zevensprongwombhealingsoulrememberance4431

Reiki-cursussen


DE EERSTE GRAAD

De mogelijkheid tot het werken met Reiki is bij elk van ons reeds aanwezig en daarom kan iedereen leren hoe deze energie toe te passen. Om Reiki optimaal te kunnen laten doorstromen en door te kunnen geven, moeten initiaties worden ontvangen van een leraar die eveneens de initiaties en de training heeft gehad. Tijdens een initiatie wordt je "geopend" voor het ontvangen en doorgeven van Reiki.
Het is als het openen van een deur die zal leiden naar een nieuwe fase en nieuwe ervaringen in jouw persoonlijke ontwikkeling.

De cursus voor de eerste graad bestaat uit vier bijeenkomsten (ochtenden of avonden). Tijdens deze bijeenkomsten wordt je ingewijd in de eerste Reiki-graad volgens het Usui-systeem van natuurlijk genezen (dit systeem bestaat in totaal uit drie graden). Je leert hoe deze energie werkt en hoe je er mee om kunt gaan. Daarnaast leer je hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. Hiermee oefenen we tijdens de cursus-bijeenkomsten op elkaar.

Kosten voor de eerste-graads-cursus: 130 euro (inclusief lesmateriaal en certificaat)

Momenteel staat er nog geen cursus gepland.

 


DE TWEEDE GRAAD

De Japanse term voor de tweede graad is Oku Den. Letterlijk betekent dit "de binnenste tempel". Deze naam geeft aan wat de essentie van de tweede graad is: je komt steeds meer bij je centrum, je werkelijke ik, de bron van jouw kracht. De tweede graad is een verdieping en een versterking van wat je hebt ervaren met de eerste graad. Je leert om de universele levensenergie efficiënter te laten stromen met behulp van het werken met symbolen.

Tijdens de cursus leer je werken met een drietal symbolen, die je op verschillende manieren kunt gebruiken bij het werken met Reiki. Tweedegraads Reiki kan in dezelfde situatie worden gebruikt als eerstegraads, maar met de symbolen kun je intensiever werken. Je leert echtere ook anderen te behandelen zonder dat ze naar je toe hoeven komen, of ze nu bij je in de buurt zijn of aan de andere kant van de wereld. Daarnaast kun je met de tweede graad, m.b.v. de symbolen, werken aan situaties uit het verleden, het heden of de toekomst. Zo kun je ook stemmingen, neigingen en angsten van jezelf gaan helen en je relaties met anderen verbeteren door er Reiki naartoe te sturen. Tenslotte kun je met de tweede graad ook plaatsen van je lichaam behandelen waar je met je handen iet bij kunt.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Je ontvangt hierbij één inwijding. De inwijding wordt gegeven om de kanalen te openen die nodig zijn om de krachtige energie die de symbolen oproepen te kunnen hanteren. Met deze inwijding neemt de hoeveelheid energie die je aankunt toe. De stroom wordt daardoor enkele malen krachtiger.

Kosten voor de tweede-graads-cursus: 165 euro (inclusief lesmateriaal en certificaat)

Momenteel staat er nog geen cursus gepland.

 


DE DERDE GRAAD OF MASTERGRAAD

Wie besluit om de boeiende weg van het Reiki Masterschap in te slaan, kan dit op elk moment aangeven. Dit is namelijk een individueel traject waarin we in afstemming op elkaar op weg gaan.
De derde graad bestaat uit twee onderdelen, die ook los van elkaar kunnen worden ontvangen.

Het eerste deel (3A) bestaat uit het ontvangen van de masterinwijding en de bijbehorende symbolen, met daarbij een stuk persoonlijke begeleiding in de mogelijkheden van het werken hiermee. Het aantal bijeenkomsten hiervoor is afhankelijk van de behoefte.

Het tweede onderdeel (3B) bestaat uit het leren inwijden van anderen in de eerste, tweede en derde graad. Hiervoor zijn minimaal twee individuele bijeenkomsten nodig en is het wenselijk dat je ook een eerste-graads-cursus bijwoont als begeleider.

Voorafgaand aan je instap in het derde-graads-traject hebben we een gesprek ter afstemming. Het is van belang dat we met wederzijds vertrouwen op weg gaan.
Voor meer informatie over dit traject kun je contact met me opnemen.

Kosten voor de derde graad 3A: 400 euro (inclusief lesmateriaal en certificaat)

Kosten voor de derde graad 3B: 400 euro (inclusief lesmateriaal)

Momenteel staat er nog geen cursus gepland.